Review: “Todo Sobre El Asado” een Netflix documantaire

Ter voorbereiding op het huwelijk van mij broertje in Argentinië aan het einde van het jaar en omdat ik wat inspiratie wilde op doen heb de documentaire “Todo Sobre El Asado”  (alles over de BBQ’er) gekeken. Hieronder een korte review.

Tijdens deze documentaire maak je een BBQ reis door Argentinië. Je wordt voorgesteld aan een grote verscheidenheid van markante personen, maar allemaal met een voorliefde voor het roosteren van vlees. Slagers vertellen met liefde wat het lekkerste en vaak geheime stukje vlees is en welke emoties ze hebben tijdens het slachten van een dier. Ook zie je dat het barbecueën enorm populair is onder alle lagen van de bevolking, van grote feesten tot thuis in de keuken bij vrienden. Zo ontmoet je Tuca, 12 keer barbecue kampioen van Argentinië die niet heel erg van vegetariërs houdt. Daarnaast legt de eigenaar van “La Brigada” zijn ziel en zaligheid bloot en verteld hij waarom zijn restaurant beroemd is geworden met het snijden van een dikke lende met een lepel. Zo mals heb ik vlees nooit gezien! Dit restaurant ga ik zeker bezoeken in december. Er is in Argentinië zelf een heuse BBQ academie “Escuela Argentina de Parrilleros“. Een meerdaagse cursus voor nog geen 100 euro.

Kortom een documentaire die op een humoristische manier een kijkje geeft in de Argentijnse BBQ cultuur.

De trailer vind je hier.

 

2 gedachten over “Review: “Todo Sobre El Asado” een Netflix documantaire

  • 07/06/2018 om 19:29
    Permalink

    Cool! Hoop dat je een mooie update schrijft over je grill ervaringen daar!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *